Ip Adresi, Dhcp Nedir?, Alt Ağ Maskesi Nedir?

Ip Adresi,dhcp Nedir?,alt Ağ Maskeside Nedir?

IP adresi

IP adresi (İngilizce: Internet Protocol Address), internete ya da diğer herhangi bir ağa bağlı cihazların, ağ üzerinden birbirlerine veri yollamak için kullandıkları adres.

İnternet'e bağlanan her bilgisayara bir IP adresi atanır, diğer bilgisayarlar bu bilgisayara bu adres ile ulaşırlar. Yani iki farklı cihaz aynı yerel ağda olmasa dahi, IP adresi birbirleri ile iletişim imkânı sağlar.

DHCP nedir?

DHCP (İngilizce Dynamic Host Configuration Protocol, yani Dinamik İstemci Ayarlama Protokolü), bir TCP/IP ağındaki makinelere IP adresi, ağ geçidi veya DNS sunucusu gibi ayarların otomatik olarak yapılması için kullanılır. Günümüzde neredeyse tüm ev ve halka açık ağlarda kullanılmaktadır, ofis veya daha kontrollü bir bağlantı sağlanan yerlerde ise statik IP adresi tercih edilir

 

Alt Ağ Maskesi  Nedir?

TCP/IP'de iki cihaz aynı ağda olup olmadıklarını birbirlerinin IP adreslerinin ilk birkaç basamağına bakarak anlarlar. Bu basamağa IP maskesi veya Alt ağ maskesi (IP mask veya Subnet Mask) denir. Örneğin IP maskesi 255.255.255.0 ise, ilk üç basamağı (yani ilk 24 bit'i) aynı olan iki makine aynı ağda demektir. Bu durumda, 192.168.0.1 ile 192.168.0.2 aynı ağda, 192.168.1.1 ise başka bir ağdadır.

Başlat-->Çalıştır-->winipcfg    karşınıza Alt Ağ Maskesine ulaşırsınız

 

Yorumunuzu Ekleyin
Ip Adresi, Dhcp Nedir?, Alt Ağ Maskesi Nedir? Yorumları +1 Yorum
  • dsa
    1
    dsa
    Bu nedir?
    Kopyala yapıştır ile bir yerlere mi geleceksiniz?
    Aynı şeyleri paylaşmaktan ne anlıyorsunuz?
    31 Mart 2011 12:42:59, Perşembe


Yükleniyor...
Yükleniyor...