En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır.

En Çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

Bilgisayar programlama dilleri, yazılım üzerinden bilgisayarın anlayacağı bir dilde talimat vermemize izin verir. Birçok insan tabanlı dilin olduğu gibi, programcıların bir bilgisayarla iletişim kurmak için kullanabileceği bir dizi bilgisayar programlama dili vardır. Bir bilgisayarın anlayabileceği dilin bir kısmı “ikili” olarak adlandırılır. Programlama dilini ikili olarak çevirmek “derleme” olarak bilinir. C dilinden Python’a kadar her dil, ortak özelliklerin çoğu kez de olsa, kendi kendine özgü özelliklerine sahiptir.En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

1) JavaScript

Hem kamu hem de özel sektörde kullanılan JavaScript, GitHub üzerinde de kullanılan en popüler dildir. Geliştiricilerin web siteleri üzerinde etkileşimli öğeler oluşturmasını sağlayarak webdeki en yaygın dillerden biri olmasının yanı sıra, Nesnelerin interneti ve bazı oyun geliştirme alanlarında da kullanılır. Herhangi bir projenin front-end, yani kullanıcının gördüğü ön kısım üzerinde çalışmak istiyorsanız JavaScript sizin için doğru programlama dili olacaktır. En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

2) HTML

Her bir web sitesinin yapısındaki temel olan HTML’i teknik olarak bir programlama dili olmasa da bir “biçimlendirme dili” olarak tanımlayabiliriz. Bu işaretleme dili ile web sitelerinde istenildiği gibi yazı, video ve görüntü değişiklikleri yapılarak sayfaların birbirine bağlanması sağlanır. Bu sayede web tarayıcısında istenildiği gibi bir görüntü oluşması sağlanır. HTML, CSS ve JavaScript aynı anda kullanıldığından istenildiği gibi görsel ve dinamik web siteleri oluşturulabilir.
En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

3) CSS

Türkçesi, Basamaklı Stil Sayfaları olan “Cascading Style Sheets” veya CSS, web siteleri ve tarayıcı tabanlı uygulamalar tasarlamak için yaygın olarak kullanılan programlama dilidir.Stiller, bir HTML elementinin nasıl görüneceğini belirleme olanağı sağlar, görüntüyü hızlı ve etkili bir şekilde değiştirmenize yarar. Düzenlemesi kolaydır. Ayrıca web sitenize kod fazlalığı yaratmaz.En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

4) SQL

“Sequel” olarak telaffuz edilen SQL, yapısal sorgu dili anlamına gelir ve aslında bir veritabanı yönetim sistemidir. Sorgulama sırasında veriler üzerinde işlemler yapmamızı sağlamaktadır. Veri tabanlarına erişerek ve bunları yöneterek büyük miktarda veri ile ilgilenmenize olanak sağlar. SQL’de PHP gibi çoğu zaman başka bir dille beraber kullanılır. Büyük verilere sahip uygulamalar ve bilgisayar programları SQL sistemini kullanarak rahatlıkla veritabanı yönetimi yapılabilmektedir.
En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

5) Java

Android uygulamaları oluşturmanın en yaygın yolu olan Java, Sun Microsystems tarafından oluşturulan ve günümüzde veri tabanları, Android uygulamaları, bilgisayar uygulamaları ve daha fazlası için kullanılır. Java; basit, modern, nesne yönelimli, tip korumalı kullanıcı dostu ve hızlı bir uygulama geliştirme aracıdır. Genel amaçlı bir dilin tüm hünerlerine sahiptir ve C ile C++ dillerinin iyi özelliklerini almış bir dildir. Ekstra olarak, birçok platformda çalışabilme yeteneğine sahiptir.Bu nedenle Java’yı hem programlama dili hem de bir ortam olarak düşünebiliriz. Bu ortamda işletim sistemi, ağlar, internet programlama, veritabanı ve bütün orta katman (middleware) teknolojileri yer alır.
En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

6) Bash / Shell

Bash için önceden tasarlanmış bir komut listesini, otomatik olarak çalıştırmak için bir işletim sistemine bildirildiği bir program diyebiliriz. Bash sayesinde, sık sık karşılaşılan durumlar için kullanıcı müdahalesine gerek kalmadan işlemlerin otomatikleşmesi sağlanabilir. Örneğin, her gün belli zamanlarda sisteminizin tüm dosyalarının kontrol edilerek içlerinden sadece bir önceki güne göre değişenlerin yedeğini alan bir program yazılabilir. Veya bir bash/shell komutu, işletim sistemi her çalıştırıldığında her “.bmp” dosyasını “.jpg” ye dönüştürebilir.En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

7) Python

Python, kullanımı kolay ve her alanda kullanılabilir olan üst düzey bir programlama dilidir ve gittikçe büyümeye devam etmektedir. Dünyadaki bir çok yapay zeka çalışmasının Python üzerinden yürütülmesinin yanı sıra, YouTube, Instagram, Pinterest gibi platformlar da Python ile geliştirilmiş. Programlama dünyasının içinde olan birçok kişi, yeni başlayanlar için Python'ı öneriyor.En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

8) C#

C#, bir diğer adıyla C Sharp, Microsoft’un geliştirdiği bir dildir ve Java ile çok benzerdir. C# programlama dili sunucu ve gömülü sistemler için tasarlanmıştır. Bununla birlikte en basit işlevli fonksiyondan, işletim sistemini kullanan en teferruatlısına kadar kapsamaktadır. Genellikle kurumsal müşterilerin kullandığı uygulamaları oluşturmak için kullanılır.En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

9) PHP

Son yıllarda yerini Python ve JavaScript almış olsa da, bundan birkaç yıl öncesine kadar en popüler back-end programlama dili olan PHP’nin asıl görevi arka plandaki işlemleri, olayları kontrol etmek ve sonuçlar üretmektir. PHP gibi web tabanlı bir programlama dili ile hızla geliştirilen basit blog sitelerinden, Facebook, Twitter, Wordpress ve online oyunlar gibi sürekli geliştirilen web sitelerine kadar her şey yapmak mümkündür.En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

10) C++

Nesne Yönelimli (Object-Oriented) bir programlama dili olan C++, geliştirilmesinden bu yana hep en yaygın kullanılan dillerden biri olmuştur. Özellikle performans söz konusu olduğunda C++ ilk seçimlerden biri olmaktadır. Çünkü diğer program dilleriyle kıyaslandığında C++ çok daha sık güncellenen bir dildir. Birçok oyunda, işletim sisteminde ve uygulamada ana dil olarak kullanıldığı için hala aktif olarak kullanılmakta. Amazon ve Google Chrome'un temellerini oluşturan C++, aynı zamanda robotik alanında da aktif olarak kullanılıyor.
En çok Hangi Programlama Yazılımı Kullanılmaktadır?

Kaynakça

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
    Yükleniyor...