Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin madenciliği , Bitcoin ağındaki işlemlerin gerçekleştirilmesi ve blok zincirinde güvenceye alınmasıdır.

İşlenen her işlem kümesi bir bloktur. Blok madenciler tarafından güvence altına alınmıştır.Madenciler bunu, bloktaki işlemlerden oluşturulan bir karma oluşturarak yaparlar. Bu şifreleme karma daha sonra bloğa eklenir. Bir sonraki işlem bloğu, meşru olduğunu doğrulamak için önceki bloğun karmaşasına bakacaktır. Daha sonra madenciniz, başka birinin madencisinin yapabilmesi için mevcut işlemleri ve yeni karmaları içeren yeni bir blok oluşturmaya çalışacaktır.

(Güncelleme: Bitcoin Core çok daha yüksek ücretler ve gecikmiş işlem süreleri nedeniyle para olarak daha az kullanışlıdır. Çekirdek ekibi ayrıca BTC’yi “değer deposu” olarak gördükleri için bu ücretleri yüksek tutmaya ilgi duyduğunu belirtti. günlük bazda işlem yapılabilir.Bunun aksine, Bitcoin Cash'in işlem ücretleri paralı tutarlara mal olur ve ödemeler sıfır onayla bile doğrulanabilir. Bu gerçekler BCH'yi dünyanın herhangi bir yerine para göndermek ve almak için ideal bir şifreleme para birimi yapar.)

Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin madenciliğinin zorluğu çok yüksek olduğu için, insanlar şimdi 12.5 BTC olan mevcut madencilik ödülünün bir payını ve diğer işlem ücretlerini paylaşmak için madencileri bir blok oluşturma ve onaylamalarını sağlamak için madencileri biraraya getireceklerdir. Rehberde daha sonra havuz madenciliğini ele alacağız.

Blok serisine b kilit zinciri adı verilir . Blockchain çek defteri sicil defterine veya genel bir işlem defteri gibidir. Bitcoin madenciliğinin blok zinciri güvence altına alması, bu defteri kurcalamaya karşı korumalı ve değişmez kılar.

Bir bloğa yapılan her blok, bir Bitcoin ağındaki düğümler tarafından doğrulanır.

Bu süreç İş Kanıtı kullanıyor . İş Kanıtı bir blokta BTC işlemlerini kapsar ve Bitcoin ASIC Minerinizin yaptığı şeydir.

İş Kanıtı açıklandı:

“Bir bloğun ağ katılımcıları tarafından kabul edilebilmesi için madenciler, bloktaki tüm verileri kapsayan bir çalışma kanıtı doldurmalıdır. Bu çalışmanın zorluğu, ağ tarafından yeni blokların üretilme hızını her 10 dakikada bir olacak şekilde sınırlayacak şekilde ayarlanmıştır. Başarılı üretim olasılığının çok düşük olması nedeniyle, bu, ağdaki hangi çalışan bilgisayarın bir sonraki bloğu üretebileceğini tahmin edilemez kılıyor. 

Bir bloğun geçerli olması için geçerli hedeften daha düşük bir değere sahip olması gerekir; Bu, her bloğun çalışmanın onu ürettiğini gösterdiğini gösterir. Her blok, önceki bloğun karma değerini içerir, böylece her blok birlikte büyük miktarda iş içeren bir blok zincirine sahiptir. Bir bloğun değiştirilmesi (yalnızca aynı selefi içeren yeni bir bloğun yapılmasıyla yapılabilir), tüm haleflerin yenilenmesini ve içerdikleri işi yeniden düzenlemeyi gerektirir. Bu blok zinciri kurcalamaya karşı korur. ”

Bitcoin madenciliği süreci teknik açıdan tam olarak anlaşılması zor olsa da herkes tarafından kolayca çıkarılabilir. Madenler, İş Kanıtı'nı kullanarak ve mayınlı her blok için bir karma oluşturarak ağı güvence altına alır, böylece blockchain ağda gerçekleşen tüm işlemlerin değişmez kaydını tutar.

Bitcoin madenciliği rekabetçi, bir başkasının madencisinden önce bir blok çözmek veya “bulmak” istiyorsunuz. Daha sonra blok ödül ve işlem ücretlerini bloktan alırsınız. Son 3 yılda, çevrimiçi olarak gelen ve bir ödemeyi almak için kişisel olarak yeterli bir hashete sahip olmayı zorlaştıran ve böylece ödeme alanını zorlaştıran daha fazla miktarda hashrate gördük. Bu havuzu telafi etmek için madencilikgeliştirildi. Bitcoin.com, bugün kayıt olabilir ve madenciliğe başlayabileceğiniz rekabetçi fiyatlandırma ile kendi madencilik havuzunu başlattı.

Daha sonra Bitcoin'i nasıl mayınlayacağınıza, hangi donanıma ihtiyacınız olduğunu ve mevcut Bitcoin ASIC Madencilerini nasıl kuracağınıza değineceğiz.

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...