Debian 10 Buster VirtualBox 6.0.10 Nasıl Yüklenir?

Güçlü bir x86 ve AMD64/Intel64 sanallaştırma ürünü olan VirtualBox‘ın en son sürümü, 16 Temmuz 2019‘da duyurulan 6.0.10’dır. Bir bakım sürümü olarak duyurulan sürümün kararlılığı arttırdığı ve gerilemeleri düzelttiği belirtiliyor. VirtualBox 6.0.10 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve değişikliklerin tam listesini görmek için 6.0.10 değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz. Bir sanallaştırma yazılımı olan VirtualBox, Sun’ın Ocak 2010′da Oracle tarafından satın alınmasıyla Oracle VM VirtualBox adını almış bulunuyor. Bilindiği gibi; sanal makine yazılımları, donanımın, çalışan işletim sistemiyle paylaştırılmasını sağlarlar. Başka deyişle, bir işletim sistemi üzerinde diğer birini kurup kullanabilmenizi mümkün kılarlar. VirtualBox; başta GNU/Linux, Windows ve Mac OS X olmak üzere pek çok sisteme destek veriyor. Deneyimsiz kullanıcıların da fazla zorlanmadan kullanabildiği VirtualBox, ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılım. Debian 10 Buster’a VirtualBox 6.0.10’un nasıl yüklendiğini ele alacağız.

komutuyla root olabilirsiniz. VirtualBox, varsayılan Debian 10 deposuna dahil değildir. Bu nedenle, onu Oracle deposundan yükleyebilmek için nano ile yeni bir kaynak listesi dosyası oluşturmamız gerekiyor:

sudo nano /etc/apt/sources.list.d/oracle-virtualbox.list

komutuyla ilgili dosyayı açalım. İçine aşağıdaki satırı aynen kopyalayıp yapıştıralım:

deb https://download.virtualbox.org/virtualbox/debian buster contrib

deb [arch=amd64] http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian buster contrib
 
 
 

Dosyayı nano metin düzenleyicisiyle kaydetmek için Ctrl + O tuşlarına, ardından onaylamak için Enter tuşuna basın. Dosyayı kapatmak için Ctrl + X tuşlarını kullanabilirsiniz.

Debian 10 Buster?a VirtualBox 6.0.10 Nasıl Yüklenir?

Ardından, Oracle GPG ortak anahtarını almak ve Debian 10 sisteme aktarmak için aşağıdaki komutu çalıştırın, böylece Oracle deposundan indirilen paketlerin doğrulanması sağlanabilecektir.

wget -q https://www.virtualbox.org/download/oracle_vbox_2016.asc -O- | sudo apt-key add -

Depoları güncelleyelim:

sudo apt update

Artık VirtualBox 6.0.10’u yükleyebiliriz:

sudo apt install virtualbox-6.0

Eğer bilgisayarınız 32 bit ise, bunun yerine VirtualBox 5.2’yi kurmanız gerekiyor:

sudo apt install virtualbox-5.2

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...