Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar

Kurallar olmasa insanoğlu düzenli bir hayat yaşayamaz ve başarıya da ulaşamazdı.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 1 İçeri giriş zili çalınca bilgisayar laboratuvarının kapısının önünde, sınıf sırasına göre, tek sıra halinde, öğretmenin gelmesini sessizce ve sırayı bozmadan bekliyoruz. Bu sırada bilgisayar başkanı konuşanları ve sırayı bozanları yazar ve  yazılanlar bilgisayar kullanmama cezası alırlar.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 2 Bilgisayar laboratuvarının kapısını öğretmen açınca tek sıra halinde ve yavaşça koşmadan içeri gireriz ve bize ait olan bilgisayar masasına otururuz.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 3

Bilgisayar kullanmadan önce klavyesinde, mouse de, ekranında ve  kasasında kırılma, çatlama, çizik, kalem izi ve klavye tuşlarında eksik varsa parmak kaldırıp öğretmene haber vermeliyiz. Eğer unutur da haber vermezsek bunu bizim yaptığınız söylenebilir.

Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 4 Bilgisayar lab. da konuşmak için parmak kaldırarak izin alıp konuşuruz.  İzin almadan konuşursak başkan bizi yazabilir.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 5 Bilgisayarımız açılmıyorsa öğretmene parmak kaldırarak haber veriyoruz. Hiçbir zaman bilgisayarın kablolarıyla oynamıyoruz ve hiç bir kabloyu asla ellemiyoruz.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 6 Bilgisayar masamıza oturduğumuzda masa kirliyse, atıklar ve  çöpler varsa parmak kaldırıp öğretmene haber veriyoruz ve masayı temizliyoruz.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 7 Bilgisayar masamıza oturduğumuzda, bilgisayar kullanmadan önce her yeri (klavye, mouse, ekran, masa) kolonyalı mendille silmeliyiz.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 8 Laboratuvarda  konuşmuyoruz, gezmiyoruz ve ayakta durmuyoruz. Başkan kurallara uymayanları yazıyor. Bu kurallara uymayanlar bilgisayar kullanmama cezası alıyor.
  9 Bilgisayar lab. deftersiz gelmiyoruz, defter kontrolü yapılıyor.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 10 Yiyecekle, içecekle sınıfa gelmiyoruz. Herhangi şey yiyip içmiyoruz.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 11 Bilgisayar lab. da sandalyemizde dik oturuyoruz.
Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar 12 Bilgisayar lab da oyun oynamıyoruz korkunç ve ahlaksız web sitelerine girmiyoruz. Giren arkadaşlarımızı uyarıyoruz.
  13 Hiç kimseyi şikayet etmiyoruz.
  14 Bilgisayar lab. çıkarken oturduğumuz sırayı düzeltiyoruz, masamızı temizliyoruz  ve bilgisayarımızı kapatıyoruz, çıkış zili çalmadan ayağa kalkıp toparlanmıyoruz.
  15 Lab. daki  bilgisayarlar kapatıldığında her şeyi silerler. Bu yüzden  bilgisayara kaydettiğiniz dosyalar, giriş yaptığınız web siteleri ve şifreler silinir.

 

 

 

 

 

Bilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken KurallarBilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken KurallarBilgisayar LaboratuvarındaUyulması Gereken Kurallar

 

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...