Anakart nedir? anakart bileşenleri nelerdir? anakart çeşitleri nelerdir?anakart seçiminde dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Anakart, modern bir bilgisayar gibi karmaşık bir elektronik sistemin birincil ve en merkezî baskılı devre kartıdır.Apple bilgisayarlardaki muadiline logic board denir ve bazen mobo olarak kısaltılır.

                                      Anakart Nedir?

Anakart, modern bir bilgisayar gibi karmaşık bir elektronik sistemin birincil ve en merkezî baskılı devre kartıdır. Apple bilgisayarlardaki muadiline logic board denir ve bazen mobo olarak kısaltılır.

                       Anakart bileÅŸenleri nelerdir?

Bir anakart üzerinde bulunan standart bileÅŸenlerin bazıları ÅŸunlardır; CPU yuvası, RAM yuvaları, IDE portu, SATA portları, geniÅŸleme bileÅŸenleri, CMOS pili, PCI slotları ve PCIe slotları. Bunların dışında Anakart üzerinde Chipset (yonga), Bus (Veri yolu), ISA, AGP, PCI bileÅŸenleri de yer alır.

                             Anakart çeÅŸitleri nelerdir?

Anakartlar kendi arasında dört çeÅŸittir. Bunlar: XT, AT, ATX ve BTX dir. Bu çeÅŸitlilik anakart boyutları, soket yapılarında kendini gösterir.

            Anakart seçiminde dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Anakart satın alırken bazı ana maddelere dikkat etmeniz gerekiyor. Bilgisayar toplarken, eÄŸer kısıtlı bir bütçe ile hareket ediliyorsa, kullanıcılar ilk olarak anakart fiyatından tasarruf yapmaya gidiyorlar. Evet ucuz anakart sizin için hesaplı görünebilir ama kalitesiz, uyumsuz ve yetersiz bir modeli satın aldığınız takdirde, ilerisi için çok daha büyük problemler yaÅŸayabilirsiniz. Yani sadece fiyat odağında olmamak gerekiyor.

                                         Kaynakça

1-https://www.dijitaller.com/bilgisayar-bilesenleri-3-anakart-nedir-nasil-calisir/#:~:text=Bir%20anakart%20%C3%BCzerinde%20bulunan%20standart,PCI%20bile%C5%9Fenleri%20de%20yer%20al%C4%B1r.

2-https://www.dijitaller.com/bilgisayar-bilesenleri-3-anakart-nedir-nasil-calisir/#:~:text=Bir%20anakart%20%C3%BCzerinde%20bulunan%20standart,PCI%20bile%C5%9Fenleri%20de%20yer%20al%C4%B1r.

3-https://www.tech-worm.com/anakart-nedir-anakart-cesitleri-nelerdir/#:~:text=Anakartlar%20kendi%20aras%C4%B1nda%20d%C3%B6rt%20%C3%A7e%C5%9Fittir,boyutlar%C4%B1%2C%20soket%20yap%C4%B1lar%C4%B1nda%20kendini%20g%C3%B6sterir.

3-https://shiftdelete.net/anakart-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-78904

 

 

Anakart Nedir? Anakart bileşenleri nelerdir? Anakart çeşitleri nelerdir?Anakart seçiminde dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...